HEMMAGJORD SMÖRGÅSTÅRTA

Något jag gjort flera gånger är en egen smörgåstårta, för att min sambo har önskat det på sin födelsedag, han älskar det! Tänkte först att jag aldrig kommer kunna göra en egen, men när jag började läsa recept så insåg jag att det inte alls var så svårt. Här är mitt recept!

Recept

Ca 8 portioner
10 st skivor rostat bröd, jättefranska

Fyllning 1, leverpastej
1 dl bostongurka
2,5 dl crème fraiche
1 st ugnsbakad leverpastej (200 g)

Fyllning 2, ost och skinka
200 g ost
200 g skinka
1 dl majonnäs
2,5 dl crème fraiche
1 st röd lök
Salt
Peppar

Glasyr
3 dl vispgrädde
2,5 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs

Garnering
Gurka
Isbergssallad
2 st ägg
Ost
Skinka

Gör såhär:

Jag börjar med att göra fyllningarna, fyllning 1, släng i allt i en bunke och rör ihop. Fyllning 2, jag brukar klippa små bitar av osten och skinkan. Hacka lök och rör ihop allt till en fyllning. Sedan skär jag bort kanterna på brödet och lägger 5 skivor på en bricka, den femte skivan delar jag på mitten så att tårtan blir en rektangel. Varje fyllning blir 1 lager, du kan dubbla eller dela receptet beroende på hur stor tårta du vill ha. Lägg fyllning 1 på det första lagret med bröd. Lägg sedan ett till lager med bröd och fyllning 2 ovanpå.

Man kan ha 3 lager med bröd, ena gången har jag haft 2 lager och andra gången 3 lager, är inte så noga med recept utan brukar bara göra tills jag blir nöjd.
Gör sedan glasyren och klä in tårtan, garnera med det du tycker om. Koka äggen till garnering.

Här är massa bilder på mina tårtor!

Här orkade jag inte lägga glasyr runt kanterna, det gjorde att kanterna blev hårda.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *